Pietų Korėjos kariuomenė aptiko „kelias skrydžio trajektorijas“, kurios, kaip manoma, buvo Šiaurės Korėjos artilerijos šūviai, vėlai sekmadienį pranešė Jungtinis štabų vadų komitetas.

Įtariama, kad šūviai buvo paleisti sekmadienį nuo 8 val. 7 min. iki 11 val. 3 min. vietos (2 val. 7 min. iki 5 val. 3 min. Lietuvos) laiku, pranešė komitetas, pabrėždamas, kad Seulas palaiko tvirtą karinę parengtį bendradarbiaudamas su sąjungininkėmis Jungtinėmis Valstijomis.

Oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra, kuri paprastai apie sėkmingus Pchenjano ginklų bandymus praneša praėjus parai po jų atlikimo, nepateikė informacijos nei apie sekmadienį atliktus bandymus, nei apie kitus neseniai įvykusius raketų paleidimus.

Branduolinių ginklų turinti Šiaurės Korėja šiais metais atliko daugybę sankcijas pažeidžiančių ginklų bandymų, įskaitant pirmąjį nuo 2017 metų tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą, kai raketa buvo paleista nuskrieti visą atstumą.

Sekmadienį vėlai vakare Pietų Korėjos nacionalinio saugumo biuras surengė susitikimą artilerijos šūviams aptarti ir dar kartą patvirtino Seulo poziciją „ramiai ir griežtai“ reaguoti į Pchenjano provokacijas, pranešė biuras.

Prezidento kanceliarija pridūrė, kad Seulas ne iš karto paskelbė savo išvadas dėl įtariamų artilerijos šūvių sekmadienio rytą, nes šūviai buvo „tradicinio“ tipo, trumpo nuotolio ir palyginti nedideliame aukštyje.

Naujausias šaudymas surengtas po Seulo ir Vašingtono perspėjimų, kad Kim Jong Uno režimas ruošiasi atlikti septintąjį branduolinį bandymą. JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Wendy Sherman sakė, kad toks žingsnis išprovokuotų „greitą ir ryžtingą“ atsaką.

Praėjusią savaitę per svarbią trijų dienų politinę konferenciją, kuri baigėsi penktadienį, Kim Jong Unas paskelbė apie planus stiprinti šalies karinę galią.

Sekmadienį Pietų Korėjos gynybos ministras Lee Jong-supas pareiškė, kad Seulas „stiprins“ savo gynybos pajėgumus ir bendradarbiavimą saugumo srityje su Vašingtonu ir Tokijumi, kad atremtų Pchenjano keliamą branduolinę grėsmę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją