„Nenorime toliau dirbti būdami paženklinti „užsienio agentų“ etikete. Šį terminą laikome įžeidimu ir šmeižtu“, – sakė Sergejus Babinecas per „Telegram“ ir pridūrė, kad dėl nevyriausybinės organizacijos (NVO) likvidavimo šeštadienį nusprendė jos nariai.

„Nepaisant akivaizdžios mūsų misijos svarbos, valdžia jau daugelį metų stengiasi ją vaizduoti kaip svetimą ir kenksmingą, – sakė jis. – Valdžia siunčia signalą, kad kankinimai tampa (arba jau tapo) vyriausybės politikos dalimi“.

2000 metais įkurtas Kankinimų prevencijos komitetas vykdė kampaniją, kurios tikslas – priversti valdžios institucijas ištirti netinkamą saugumo pajėgų elgesį su žmonėmis ir imtis priemonių jam sustabdyti. Jo veikla apima ir padėtį Čečėnijoje.

2015 ir 2016 metais organizacija jau buvo paskelbta „užsienio agente“, todėl nusprendė likviduotis ir pamėginti persitvarkyti bei atsikratyti šios etiketės.

Kankinimų prevencijos komiteto panaikinimas vyksta negailestingo susidorojimo su valdžios kritikais Rusijoje metu, ypač po vasario pabaigoje pradėtos karinės intervencijos Ukrainoje. Nuo to laiko uždrausta daug NVO.

Balandžio mėnesį Rusijos valdžios institucijos uždarė žmogaus teisių organizacijų „Amnesty International“ ir „Human Rights Watch“ biurus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją