Jordanas Gatley tapo antruoju britu, kuris, kaip pranešama, žuvo kovodamas kartu su Ukrainos pajėgomis prieš užpuolikus iš Rusijos.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame įraše žuvusiojo tėvas Deanas Gatley teigė, kad jo sūnus kovo mėnesį paliko Didžiosios Britanijos pajėgas ir „po kruopščių svarstymų“ išvyko į Ukrainą.

Pasak D. Gatley, jo sūnus žuvo Rytų Ukrainos Sjeverodonecko mieste, kurį smarkiai puola rusai.

Jo bendražygiai ukrainiečiai gyrė „kario turėtas žinias, įgūdžius ir meilę darbui“, pridūrė žuvusiojo tėvas.

„Jis tikrai buvo didvyris ir amžinai liks mūsų širdyse“, – parašė D. Gatley.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai, paklaustas apie J. Gatley mirtį, teigė: „Mes palaikome Ukrainoje mirusio brito šeimą.“

Po aršios JK karinių pajėgų atstovų kritikos, Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorė Liz Truss buvo priversta atsitraukti, nors iš pradžių buvo suteikusi leidimą britams vyktis kariauti į Ukrainą.

Balandžio mėnesį vyriausybė pranešė, kad vienas JK pilietis žuvo Ukrainoje, o dar vienas dingo be žinios. Pranešama, kad abu jie dalyvavo kovose prieš Rusijos pajėgas.

Britų žiniasklaida pirmąjį žuvusįjį įvardijo kaip karo veteraną Scottą Sibley.

Dar dviem britams gresia mirties bausmė, kai promaskvietiški Ukrainos separatistai nuteisė myriop du britus kovotojus, paimtus į nelaisvę rusų pajėgų per kautynes Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją