Skelbiama, kad įgulai pavyko išsigelbėti, o beveik visi gyvūnai žuvo.

Laivas, kuriuo avys buvo gabenamos iš Sudano į Saudo Arabiją, nuskendo, kai į jį buvo pakrauta keliais tūkstančiais daugiau gyvūnų, nei buvo numatyta.

„Laivas „Badr 1“ nuskendo ankstų sekmadienio rytą, – pranešė aukšto rango Sudano uosto pareigūnas, paprašęs neskelbti jo pavardės. – Juo buvo gabenama 15,8 tūkst. avių, o tai viršijo leistiną apkrovą.“

Pareigūnas teigė, kad laivas turėjo gabenti tik 9 tūkst. avių.

Kitas pareigūnas, kuris teigė, kad visas ekipažas buvo išgelbėtas, išreiškė susirūpinimą dėl avarijos ekonominio poveikio bei poveikio aplinkai.

„Nuskendęs laivas turės įtakos uosto darbui“, – teigė pareigūnas.

„Tai taip pat tikriausiai turės poveikį aplinkai dėl daugybės laivu gabentų gyvūnų žūties“, – pridūrė jis.

Nacionalinės eksportuotojų asociacijos vadovas Omaras al-Khalifa teigė, kad prieplaukoje buvęs laivas skendo kelias valandas, o toks laiko langas reiškia, kad jis „galėjo būti išgelbėtas“.

Bendra prarastų gyvulių vertė „yra maždaug 14 mln. Saudo Arabijos rialų, o tai atitinka 4 mln. JAV dolerių“, – pažymėjo asociacijos gyvulininkystės skyriaus vadovas Salehas Selimas.

Pasak jo, gyvulių savininkai atgavo tik apie 700 avių, „tačiau jos yra labai prastos būklės ir greičiausiai neišgyvens“.

S. Selimas paragino pradėti tyrimą dėl įvykio.

Praėjusį mėnesį Suakino uosto krovinių zonoje kilo didžiulis gaisras, trukęs kelias valandas ir pridaręs daug žalos.

Gaisro priežastims nustatyti pradėtas tyrimas, tačiau išvados kol kas nepaskelbtos.

Istorinis Savakino uostas nebėra pagrindinis šalies užsienio prekybos centras. Šį vaidmenį perėmė už maždaug 60 km nuo jo esantis Port Sudanas.

Tačiau buvo planuojama ilgainiui pertvarkyti ir šį uostą.

O. al Bashiro vyriausybė 2017 metais pasirašė susitarimą su Turkija dėl istorinių pastatų atstatymo Savakino saloje ir prieplaukų išplėtimo, tačiau po jo nuvertimo susitarimo įgyvendinimas buvo sustabdytas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją