„Paprašytas savo gydytojų ir siekdamas nepakenkti kelio gydymo eigai, Šventasis Tėvas yra priverstas atidėti savo apaštališkąją kelionę į Demokratinę Kongo Respubliką ir Pietų Sudaną“, – sakoma Vatikano atstovo spaudai Matteo Bruni pranešime.

Liepos 2–7 dienomis turėjusi vykti kelionė atidedama vėlesniam laikui, tačiau konkreti data dar neaiški.

85-erių pontifikas jau kurį laiką skundžiasi dešiniojo kelio skausmais. Praėjusį mėnesį jis viešumoje pirmą kartą pasirodė sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje. Nuo tada jis atšaukė nemažai planų, įskaitant birželį turėjusią vykti kelionę į Libaną. Vatikanas oficialiai neskelbia tikslios popiežiaus diagnozės, tačiau pasak šaltinių, jis serga lėtiniu artritu.

Pats popiežius yra kalbėjęs apie pažeistą kelio raištį. Praėjusį mėnesį jis sakė Italijos laikraščiui „Corriere della Sera“, kad jam bus atlikta „infiltracinė intervencija“ – Vatikano šaltinių teigimu, tai reiškia, kad jam į sąnarį bus suleista vaistų nuo uždegimo.

Popiežius liepą turėjo apsilankyti Demokratinės Kongo Respublikos sostinėje Kinšasoje ir Gomos mieste, o vėliau nuvykti į Pietų Sudano sostinę Džubą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją