Ministerija nurodė, kad „per Damasko tarptautinį oro uostą atvykstantys ir išvykstantys skrydžiai buvo sustabdyti“ dėl techninių sutrikimų, tačiau oro uosto darbuotojas AFP sakė, kad objektą „paveikė“ auštant suduoti Izraelio smūgiai. Vienas arabų oro linijų pareigūnas, pageidavęs likti anonimiškas, sakė, kad per Izraelio puolimą smogta oro uosto nusileidimo juostai.

Ankstyvą penktadienį Izraelio raketų ataka buvo nukreipta į kelis taikinius į pietus nuo sostinės Damasko, sužeistas mažiausiai vienas civilis, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„4.20 val. (01.20 GMT laiku) Izraelio priešas įvykdė agresiją iš oro, paleisdamas raketų salvę iš okupuotų Golano aukštumų“, – pranešė SANA. Sirijos oro gynybos pajėgos perėmė daugumą raketų, tačiau tos, kurios pasiekė tikslą, sužeidė mažiausiai vieną civilį ir padarė materialinės žalos, pranešė SANA.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ duomenimis, Izraelio antskrydžiai smogė į Libano šiitų judėjimui „Hezbollah“ priklausančius ginklų sandėlius, taip pat kitoms Irano remiamoms grupėms netoli Damasko oro uosto. Stebėtoja, kuri remiasi plačiu šaltinių tinklu visoje Sirijoje, pranešė, kad pataikyta mažiausiai į tris tokias pozicijas, yra sužeistų žmonių.

Nuo 2011 m., kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, Izraelis surengė šimtus oro antskrydžių prieš savo kaimynę, taikydamasis į vyriausybės pajėgas, taip pat į Irano remiamas pajėgas ir „Hezbollah“ kovotojus.

Izraelis retai komentuoja atskirus smūgius, tačiau pripažino jų įvykdęs šimtus. Izraelio kariuomenė teigia, kad smūgiai yra būtini neleidžiant didžiausiam jo priešui Iranui įsitvirtinti ant jo slenksčio.

Konfliktas Sirijoje prasidėjo nuo žiaurių represijų slopinant taikius protestus ir paaštrėjo įsitraukus užsienio jėgoms ir pasauliniams džihadistams. Per karą žuvo beveik pusė milijono žmonių, o maždaug pusė prieškario šalies gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją