Iki šiol JAV, kaip ir Europoje, dar nėra registruota COVID-19 vakcinos kūdikiams ir mažiems vaikams. Kitos savaitės trečiadienį FDA vakcinų ekspertai tarsis, ar aprobuoti „Biontech“/ „Pfizer“ vakciną vaikams nuo šešių mėnesių iki ketverių metų ir „Moderna“ preparatą vaikams nuo šešių mėnesių iki 5 metų amžiaus. Numatyta, kad „Biontech“/ „Pfizer“ vakcinos vaikams reikės trijų dozių, „Moderna“ – dviejų.

Jei vakcinų ekspertai uždegs žalią šviesą, FDA iš karto galės duoti leidimą. Tada antroji ekspertų komisija, dabar jau sušaukta JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC), savo rekomendaciją tikriausiai paskelbs birželio 18-ąją. Tuomet po galutinio CDC leidimo mažyliai galės būti pradėti skiepyti.

Vis dar vykstant vakcinų patvirtinimo procesui, JAV prezidento Joe Bideno vyriausybė ruošiasi „visiems scenarijams, įskaitant vakcinacijos pradžią nuo birželio 20 dienos“, pareiškė Baltieji rūmai.

Iš karto po registracijos prasidėtų 10 mln. vakcinos dozių paskirstymas. Tuomet tėvai savo kūdikius ir mažus vaikus galėtų skiepyti „tūkstančiuose vietų“ visoje šalyje, įskaitant vaikų gydytojų kabinetus, vaikų ligonines ir vaistines.

Gamintojų duomenimis, klinikiniai tyrimai parodė, kad vakcina ir mažiems vaikams yra saugi ir sukelia efektyvų imuninį atsaką prieš koronavirusą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją