Avarinės tarnybos lenktyniavo su laiku sausame, kalvotame Andalūzijos rajone, Ispanijos meteorologijos agentūrai AEMET perspėjus, kad šalį gali užklupti karščio banga. Prognozuojama, kad temperatūra gerokai viršys 30 laipsnių ribą, o savaitgalį dar išaugs.

Pasak regioninės priešgaisrinės tarnybos INFOCA ir Andalūzijos vyriausybės, ekipažai stengėsi pasinaudoti žemesne temperatūra ir drėgnesnėmis sąlygomis, dėl kurių liepsnos aprimo. Rajone budėjo septyni vandenį pilantys sraigtasparniai ir koordinuojantis lėktuvas.

Ispanijos nepaprastųjų situacijų karinis dalinys, padedantis civilinėms pajėgoms raguoti į rimtus incidentus, į paveiktą vietovę nusiuntė 233 darbuotojus ir daugiau kaip 80 transporto priemonių, pranešė vietos valdžia.

Vėlai trečiadienį žmonės atsargumo dėlei buvo evakuoti iš penkių skirtingų vietų Malagos provincijoje. Dauguma jų prisiglaudė pas giminaičius arba viešbučiuose, pranešė pareigūnai.

Miško gaisras kilo trečiadienį pučiant smarkiam vėjui. Grumdamiesi su liepsnomis nukentėjo trys ugniagesiai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją