Internete pasirodė dar vienas surežisuotas videoreportažas.

Filmuotame reportaže keli „kadyrovcai“ žygiuoja palei krūmus ir imituoja susišaudymą. Tiesa, atsakomųjų šūvių negirdėti, o ir patys „kadyrovcai“ vargu ar jų laukė, nes kai kurie buvo be neperšaunamų liemenių ir be šalmų.

Kad sukurtų įtikinamesnę nuotaiką, vienas „kadyrovcas“ nuolat šūkčiojo „Achmatas – jėga“, o kiti nė nesitaikydami šaudė į nematomus priešus krūmuose.

Delfi jau rašė, kad Ukrainos saugumo taryba parodė, kaip iš tiesų kariauja „kadyrovcai“. Vieno iš jų telefone rastas filmuotas reportažas, kuriame kariai šoka aidint šūviams ir šaudo į medžius, imituodami rimtą kovą.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) gavo galimybę patyrinėti telefono aparatą, kuris priklausė vienam iš „kadyrovcų“, atvykusių kovoti į Ukrainą.

Apie tai pranešė SBU spaudos tarnyba.

„Kadyrovcas“ savo telefone saugojo nemažai vaizdo įrašų. Iš jų turinio tampa dar aiškiau, kodėl kai kurie čečėnų kovotojų daliniai vadinami „TikTok pajėgomis“.

„Užuot kovoję su Ukrainos gynėjais, šie „Putino pėstininkai“ Luhansko srities miškuose didvyriškai kaunasi su... pušimis. Ar žinote, kiek reikia padaryti dublių su granatsvaidžio šūviais, kad sukurtum „ryškų“ vaizdo įrašą su „didelio masto“ mūšiu? Pažiūrėkite patys... 20 sekundžių „TikTok“ – ir tu beveik laimėjai karą tarp trijų pušų“, – ironizavo SBU.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip „kadyrovcai“ tikrąja to žodžio prasme kovoja su pušimis, išnaudodami visus granatsvaidžio užtaisus. O tam, kad vaizdo įrašas būtų efektingesnis, jie išpyškina visus automatų šovinius ir linksmai pašoka.

Viename iš fragmentų matyti, kaip vaizdo įrašo autorius emocingai reaguoja į dar vienos Rusijos publikai skirtos „veiksmo dramos“ filmavimą.

SBU primena, kad tuo metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos vienu šūviu sunaikina dešimtis okupantų ir kad laiko režisūrai jos neturi.

Delfi primena, kad kovo 28 d. internete pasirodė kurioziškas surežisuotas vaizdo klipas, kuriame „kadyrovcai“ šturmavo tuščią namą. Čečėnai imitavo kovą gatvėje su susišaudymu. Jie apšaudė tuščią gyvenamąjį namą, kuriame nebuvo Ukrainos gynėjų. Šį faktą patvirtina ir tai, kad į „kadyrovcų“ ugnį nebuvo atsako. Be to, operatorius, gerai žinodamas, kad niekas į jį nešaudys, net nepasivargino apsimetinėti ir slėptis nuo galimos atsakomosios ugnies.

Gegužės pradžioje skelbta, kad kai kurioms propagandinėms Rusijos žiniasklaidos priemonėms uždrausta cituoti Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo pareiškimus apie karą Ukrainoje. Prieš jų publikavimą privalu gauti vyresnybės leidimą.

Tai pranešė portalas rbc.ua, kuris remiasi „Laisvės radiju“.

Gautomis žiniomis, toks sprendimas buvo priimtas po R. Kadyrovo konfliktų su Kremliaus atstovu spaudai Dmitrijumi Peskovu ir Rusijos delegacijos derybose su Ukraina vadovu Vladimiru Medinskiu.

Dabar federalinės žiniasklaidos priemonės gali cituoti Čečėnijos vadovo žodžius „tik gavusios vadovybės leidimą“.

Pavardės prašęs neskelbti TASS korespondentas pareiškė, kad agentūra taip ir neperdavė R. Kadyrovo pranešimo „apie 260 pasidavusių Ukrainos jūrų pėstininkų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)