Užpuolikai pirmadienį vakare pradėjo šaudyti į moksleivių grupę ir nušovė tris vaikinus bei dvi merginas, kurių amžius buvo nuo 16 iki 18 metų, taip pat netoliese buvusią 65 metų moterį, nurodė policija.

„Deja, galime pasakyti, kad prieš kelias valandas Barono bendruomenėje per ginkluotą išpuolį žuvo šeši žmonės“, – sakė šio centrinėje Gvanachuato valstijoje miestelio meras Cesaras Prieto.

Vos prieš dvi savaites aštuonios moterys ir trys vyrai žuvo per numanomą nusikaltėlių keršto išpuolį prieš du barus ir viešbutį Selajoje – kitame Gvanachuato mieste.

Gvanachuatas, esantis Meksikos turtingoje pramoninėje centrinėje dalyje, kur yra naftos perdirbimo gamykla ir svarbus naftotiekis, tapo viena smurtingiausių šalies valstijų dėl ten veikiančio kartelio „Santa Rosa de Lima“ ir „Chalisko naujosios kartos kartelio“ tarpusavio kovų.

Šie karteliai kovoja dėl narkotikų ir vogtų degalų prekybos kelių kontrolės.

Nuo 2006 metų gruodžio, kai vyriausybė pradėjo prieštaringai vertinamą karinę kovos su narkotikais operaciją, oficialiais duomenimis, Meksikoje užregistruota daugiau nei 340 000 žmogžudysčių. Valdžia dėl daugumos jų kaltina organizuotą nusikalstamumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją