„Atsakau – aš jų nekenčiu. Jie niekšai ir išsigimėliai“, – parašė D. Medvedevas, taip ir nepatikslinęs, kas tie „jie“.

Anot D. Medvedevo, „jie trokšta mūsų – Rusijos – mirties“. Ir žada: „Kol aš gyvas, darysiu viską, kad jie išnyktų.“

Tikėtina, kad D. Medvedevo pykčio protrūkis nukreiptas prieš tariamus „priešus“ Vakaruose.

Kiek anksčiau D. Medvedevas parašė įrašą, kuriame pasisakė dėl itin griežto Europos Sąjungos Rusijai parengto sankcijų paketo. Anot politiko, nauji ribojimai „pakurstys revoliucinę situaciją pasaulyje“.

Rusijos Federacijos Saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas rašė, kad šeštasis sankcijų paketas buvo priimtas tam, jog „būtų galutinai sugriauta Rusijos ekonomika“.

Nepaisant to, kaip teigia D. Medvedevas, „kažkas pamiršo, kad revoliucija ryja savo vaikus“.

Prieš porą savaičių jis pareiškė, kad Vakarai gali nesitikėti, jog Rusija ir toliau tieks maisto produktų, jeigu dėl padėties Ukrainoje Maskvai bus taikomos griežtos sankcijos.

„Mūsų šalis yra pasirengusi įvykdyti visus įsipareigojimus. Bet tikimės pagalbos ir iš prekybos partnerių, tarkim, tarptautinėse platformose“, – pareiškė D. Medvedevas.

„Jei bus kitaip, neliks jokios logikos: viena vertus, mums taikomos beprotiškos sankcijos, kita vertus, iš mūsų reikalaujama tiekti maisto produktus. Reikalai taip netvarkomi, mes – ne idiotai“, – pasakė D. Medvedevas.

„Kai Rusija nutrauks tiekimą, kviečius ir kitus maisto produktus iš mūsų importuojančioms šalims ateis labai sunkūs laikai. O Europos ir kitų regionų laukuose, be mūsų trąšų, augs tik sultingos piktžolės“, – pridūrė D. Medvedevas.

„Turime visas galimybes užtikrinti, kad kitos šalys turėtų maisto ir nesusidurtų su maisto krizėmis. Tiesiog netrukdykite mums dirbti“, – įspėjo jis.

Minėtina, kad vien Rusija ir Ukraina tiekia 30 proc. visų pasaulyje eksportuojamų kviečių.

Jungtinių Tautų vadovas Antonio Guterresas perspėjo, kad jei didėjanti pasaulinė maisto krizė nebus suvaldyta, gali kilti masinis badas ir badmetis, ir paragino Rusiją nutraukti Ukrainos grūdų eksporto blokadą.

Kalbėdamas svarbiame Jungtinių Tautų aukščiausiojo lygio susitikime Niujorke A. Guterresas pabrėžė, kad karas Ukrainoje didina pasaulinį maisto stygių, kurį ir taip blogina šiltėjantis klimatas bei koronaviruso pandemija.

Delfi primena, kad pirmadienį Europos Vadovų Tarybos pirmininkui pareiškus, jog dėl Rusijos pradėtos invazijos į Ukrainą kilo pasaulinė maisto krizė, Rusijos atstovas Jungtinėse Tautose supykęs išskubėjo iš Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos susitikimo.

Charlesas Michelis sakė, kad Rusija naudoja maisto atsargas kaip „slapiąją raketą“ prieš besivystančias valstybes ir stumia žmones į skurdą. Rusijos ambasadorius Vasilijus Nebenzia C. Michelį apkaltino melo skleidimu. Rusijai sukėlus karą, Ukrainos uostuose įstrigo daug maisto produktų.

2008–2012 metais prezidento pareigas ėjęs D. Medvedevas šiuo metu yra Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas.

D. Medvedevas, vienintelis posovietinės Rusijos prezidentas, dirbęs vieną kadenciją, 2008 metais pradėjęs eiti pareigas žadėjo paversti Rusiją laisvesne bei demokratiškesne šalimi ir taip pakurstė beprecedentes permainų viltis.

Tačiau 2011 metų rugsėjį valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ suvažiavime sutikęs savanoriškai atsisakyti ambicijų siekti antrosios kadencijos ir apsikeisti pareigomis su tuometiniu premjeru V. Putinu, D. Medvedevas sulaukė ne tik opozicijos, bet ir daugelio savo buvusių šalininkų pašaipų.

Nuo vasario 24 dienos, kai Rusija užpuolė kaimyninę Ukrainą ir dėl to sulaukė beprecedenčių Vakarų sankcijų, D. Medvedevas socialiniuose tinkluose skelbia vis griežtesnius įrašus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)