Įtariamas užpuolikas buvo sulaikytas.

Aplinkos apsaugos ministerijai 55-erių O. Jorge Mera vadovavo nuo 2020 metų vidurio.

„Mūsų turima informacija rodo, kad šį (pirmadienio) rytą aplinkos apsaugos ministras neteko gyvybės po to, kai buvo užpultas šaunamuoju ginklu savo biure“, – sakė prezidentūros atstovas spaudai Homero Figueroa.

„Miguelis Cruzas, kuris buvo įvardytas kaip šaulys, buvo asmeninis velionio ministro draugas“, – pridūrė jis.

H. Figueroa nurodė, kad įtariamąjį sulaikė policija, o jo motyvas tiriamas.

Įtariamas šaulys gavo prieigą prie saugomos teritorijos dėl draugystės su O. Jorge Mera, naujienų agentūrai AFP sakė šaltiniai ministerijoje.

Tuo metu ministras dalyvavo eiliniame susitikime su savo pavaduotojais.

O. Jorge Meros šeimos pareiškime teigiama, kad M. Cruzas buvo „vaikystės draugas, kurį jis priėmė savo biure“.

Pasak tyrimui artimų šaltinių, M. Cruzas ir O. Jorge Mera nesutarė dėl aplinkosaugos politikos.

Pradėdamas eiti pareigas 2020 metais O. Jorge Mera pažadėjo siekti „atsakingo“ gamtos išteklių naudojimo, saugoti ekosistemas ir mažinti taršą.

Kovą interviu „El Caribe“ ir CDN aplinkos apsaugos ministras teigė, kad teismams pranešė apie 2 300 aplinkosaugos leidimų pažeidimų, neteisėto medžių kirtimo ir žalos mangrovėms atvejų.

Tai palietė aktyvių ir į atsargą išėjusių kariškių, policininkų ir verslininkų.

Pasak portalo „Acento“, buvo girdėti septyni šūviai, o netrukus po to į ministeriją įžengė gerai ginkluotas elitinis policijos dalinys.

Policija incidento kol kas nekomentuoja.

Prezidentas Luisas Abinaderas pareiškė esąs „labai nuliūdintas“ dėl ministro mirties ir pareiškė užuojautą jo žmonai ir vaikams, o Aplinkos apsaugos ministerija pareiškė, kad yra „sunerimusi“ dėl incidento.

O. Jorge Mera, kuris kartu su L. Abinaderu įkūrė Moderniosios revoliucijos partiją, 2000–2004 metais buvo Dominikos telekomunikacijų instituto prezidentas.

Teisininko išsilavinimą turintis O. Jorge Mera taip pat yra dirbęs televizijos prodiuseriu ir laidų vedėju.

Teisininkas ir politikas O. Jorge Mera buvo buvusio prezidento Salvadoro Jorge Blanco, šaliai vadovavusio 1982–1986 metais, sūnus.

O. Jorge Meros sesuo Dilia Jorge Mera yra ministro pavaduotoja, sūnus Orlando Jorge Villegas – įstatymų leidėjas, o našle likusi Patricia Villegas – ambasadorė Brazilijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją