Italijos Užsienio reikalų ministerija paskelbė iškvietusi ambasadorių Sergejų Razovą, kad atmestų „juodinančias užuominas apie tariamą mūsų šalies žiniasklaidos dalyvavimą antirusiškoje kampanijoje“.

Ministerijos generalinis sekretorius Ettore Francesco Sequi taip pat „griežtai atmetė kaltinimus amoralumu kai kuriems italų institucijų ir žiniasklaidos atstovams, išreikštus Rusijos Užsienio reikalų ministerijos pastarojo meto pareiškimuose“.

Kivirčas kilo Rusijos ambasadai Italijoje šeštadienį savo feisbuko puslapyje paskelbus Rusijos užsienio reikalų ministerijos ataskaitos apie „Rusijos piliečių teisių pažeidimus“ užsienyje ištraukas.

Jose smerkiama „atvirai antirusiška kampanija Italijos žiniasklaidoje“, esą vykdoma nuo vasario pabaigos, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, „šališkas požiūris“, darantis „didelę įtaką italų nuomonei apie rusus“.

„Italijoje pradėta didelė kampanija prieš rusų kultūrą ir jos atstovus nulėmė virtinę nemalonių incidentų“, tarp jų „diskriminaciją“ sveikatos apsaugos ir bankininkystės sektoriuose, sakoma rusų ministerijos ataskaitoje.

Italijos užsienio reikalų ministras Luigi Di Maio sekmadienį tvirtino, jog žiniasklaida „sako, kas vyksta, kad Rusija panaudojo daugiau kaip 2 tūkst. raketų prieš Ukrainą, kad žuvo 200 vaikų“.

Italų premjeras Mario Draghi tvirtai remia sankcijas Maskvai, nors kai kurie jo koalicinės vyriausybės nariai seniai palaiko artimus ryšius su Kremliumi ir neskuba smerkti karo.

Parlamento saugumo komitetas COPASIR pradėjo tyrimą dėl įtariamos prorusiškos propagandos kai kuriose žiniasklaidos priemonėse, kaltinamose reikšmingo eterio suteikimu Rusijos dezinformacijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją