Okupantas Vladimiras Andanovas per žvalgybinę misiją, kaip literatūriškai skelbia UNIAN, buvo pasiųstas į „Kobzono koncertą“. Skelbiama, jį ir dar vieną okupantą likvidavo ukrainiečių snaiperis.

Apie V. Andanovo mirtį skelbia vietos „Telegram“ kanalai ir Buriatijos šaltiniai.

Vacha, kaip dar buvo žinomas V. Andanovas, išgarsėjo dar 2014 metais. Okupantas į Donbasą vyko kaip savanoris, dalyvavo mūšiuose Debalcevėje, siejamas su Ukrainos karių sušaudymu Logvinove.

Okupantas buvo įtrauktas į „Mirotvorec“ duomenų bazę, kur pateikiama visa informacija apie jo nusikaltimus.

V. Andanovas žudė taikius Donbaso gyventojus, o vėliau išvyko į Siriją.

Prisijungė prie „Vagner“ grupės, o, prasidėjus karui Ukrainoje, jis ir vėl nusprendė kariauti Vladimiro Putino pusėje.

Remiantis Rusijos žiniasklaidos duomenimis, V. Andanovas buvo nukautas prie Charkivo. „Legendinio“ okupanto mirties faktą jau patvirtino ir Rusijos organizacija „Vojevoje bratsto“ Buriatijoje. Atstovo teigimu, palaikus bus bandoma grąžinti į Buriatiją.

Delfi primena, kad Ukrainos kariuomenė pirmadienį patvirtino Rusijos generolo majoro Romano Kutuzovo žūtį per kautynes rytiniame Donbaso regione.

R. Kutuzovas, vadovavęs prorusiškų separatistų apsišaukėliškos Donecko „liaudies respublikos“ (DLR) 1-ajam armijos korpusui, „oficialiai denacifikuotas ir demilitarizuotas“, sakoma Ukrainos kariuomenės Generalinio štabo „Facebook“ žinutėje.

Ukrainiečių naujienų agentūra „Unian“ sekmadienį pranešė, kad generolas R. Kutuzovas žuvo per kautynes Mykolajivkos gyvenvietėje į šiaurę nuo Popasnos miesto Luhansko srityje.

Gegužės pradžioje JAV žvalgyba pranešė, kad nuo Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios vasario 24 dieną jau žuvo 8–10 rusų generolų.

Rusijos armija Ukrainoje nuo vasario 24 d. iki birželio 6 d. jau neteko apie 31 250 kareivių. Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Ukrinform“, remdamasi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generaliniu štabu.

Be to, per šį laikotarpį okupantai rusai neteko 1 386 tankų, 3 400 šarvuotųjų kovos mašinų, 690 artilerijos sistemų, 207 reaktyvinės salvinės ugnies sistemų, 96 priešlėktuvinės gynybos priemonių, 211 lėktuvų, 176 sraigtasparnių, 551 drono, 125 sparnuotųjų raketų, 13 laivų, 2 395 automobilių, 53 specialiosios technikos vienetų.

Pasak štabo atstovų, duomenys tikslinami. Skaičiavimą apsunkina intensyvūs karo veiksmai.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)