Tyrėjai naršo nuvirtusius traukinio vagonus, ieškodami įrodymų, kas nulėmė penktadienį įvykusią avariją netoli Garmišo-Partenkircheno miestelio regione, kuriame birželio pabaigoje vyks Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimas.

„Šiuo metu nemanome, kad esama daugiau aukų, bet dar negalime to tvirtai teigti“, – žurnalistams sakė regiono policijos vadovo pavaduotojas Frankas Hellwigas.

Pasak jo, žuvo keturios moterys ir dar 44 žmonės buvo sužeisti. Tarp nukentėjusiųjų esama vaikų.

Nelaimė įvyko penktadienį po vidurdienio, kai dviejose pietinėse Vokietijos žemėse – Badene-Viurtemberge ir Bavarijoje – prasidėjo moksleivių atostogos.

Traukino avarija Vokietijoje.

Policija nurodė, kad sausakimšame traukinyje buvo apie 140 žmonių. Manoma, kad didelį keleivių skaičių iš dalies nulėmė 9 eurus kainuojančio mėnesinio viešojo transporto bilieto, galiojančio visoje Vokietijoje, įvedimas.

Federalinis susisiekimo ministras Volkeris Wissingas šeštadienį aplankė avarijos vietą ir sakė esąs „labai sujaudintas“ padarytos žalos „dramatiško“ masto.

Vokietijos geležinkelių bendrovės „Deutsche Bahn“ vadovas Richardas Lutzas irgi aplankė įvykio vietą. Jis sakė esąs nuliūdintas keleivių žūties ir pažadėjo, kad avarija bus nuodugniai ištirta.

Traukinys nulėkė nuo bėgių Biurgraino rajone, vos išvažiavęs iš Garmišo-Partenkircheno į Bavarijos žemės sostinę Miuncheną.

Šiame regione vyksta pasiruošimai vėliau šį mėnesį vyksiančiam G-7 lyderių susitikimui.

Birželio 26–28 dienomis valstybių ir vyriausybių vadovai, įskaitant JAV prezidentą Joe Bideną, susitiks Elmau pilyje už 11 km nuo Garmišo-Partenkircheno.