Kariai priklausė JT taikos palaikymo misijos Egipto kontingentui, sakė saugumo pareigūnas. „MINUSMA vadovas pasmerkė išpuolį“, – paskelbė atstovas Olivier Salgado. Jis sakė, kad incidentas įvyko netoli Duensos miesto, kelyje į Timbuktu.

Trečiadienį per išpuolį prieš vilkstinę Kidalyje, šiauriniame Malyje, žuvo Jordanijos žydrųjų šalmų narys. 13 tūkst. narių turinti MINUSMA – Jungtinių Tautų daugialypė integruota stabilizavimo misija Malyje – yra viena didžiausių JT taikos palaikymo operacijų ir taip pat viena pavojingiausių. Jos teigimu, nuo priešiškų veiksmų žuvo 174 kariai.

Savadarbiai sprogstamieji užtaisai yra džihadistų ginklas prieš MINUSMA ir Malio pajėgas. Jie taip pat nužudo daug civilių.

Penktadienį Egipto taikdariai vyko keliolika JT transporto priemonių, lydėjusių degalus vežusių civilių sunkvežimių koloną, sakė O. Salgado. Tokios kolonos gali driektis mylias. Mina sprogo vilkstinei pravažiuojant, sakė O. Salgado.

Centrinis Malis yra smurto ir džihadistų veiklos židinys, iš šiaurės išplitęs į šalies centrą, o paskui į kaimyninius Burkina Fasą ir Nigerį. Žuvo tūkstančiai civilių ir kovotojų, šimtai tūkstančių žmonių neteko namų. Dvi šią savaitę paskelbtos ataskaitos – viena JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso ir kita MINUSMA žmogaus teisių skyriaus – reiškia susirūpinimą dėl smurto intensyvėjimo centrinėje Malio dalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją