Traukinio avarija Bavarijoje įvyko penktadienį apie 12 val. 20 min. vietos (13 val. 20 min. Lietuvos) laiku netoli Alpių kurorto Garmišo-Partenkircheno.

Policija per „Twitter“ pranešė, kad žuvo keturi žmonės. Pareigūnų duomenimis, sužeistųjų yra apie 30, iš jų 15 yra sunkios būklės ir hospitalizuoti.

Policija pridūrė, kad vyksta plataus masto gelbėjimo operacija.

Keli raudonos spalvos regioninio traukinio vagonai gulėjo ant šono žolėtame ruože šalia greitkelio.

Tuo metu gelbėtojai kopėčiomis lipo į vagonus, besistengdami pasiekti įstrigusius keleivius.

Garmišo-Partenkircheno administracijos atstovas pranešė, kad nukentėjo 60 žmonių, iš jų 16 – sunkiai, bet policija jo informacijos negalėjo patvirtinti.

Policija ir kariai, kurie buvo dislokuoti, siekiant saugoti teritoriją per G-7 forumą, taip pat buvo permesti, kad prisidėtų prie gelbėjimo operacijos.

Pasak žiniasklaidos, į įvykio vietą išskrido trys sraigtasparniai iš Austrijos Tirolio regiono, kad suteiktų pirmąją pagalbą.

Nelaimė įvyko tuo metu, kai geležinkelių tinklų pareigūnai su nerimu stebėjo, ar per šventinį savaitgalį nebus perpildomi traukiniai dėl Vokietijoje neseniai įvesto 9 eurų mėnesinio viešojo transporto bilieto.

Aukštutinės Bavarijos policijos atstovas Stefanas Sonntagas pranešė, kad regioninis traukinys buvo „perpildytas, juo važiavo daug žmonių, todėl ir sužeistųjų skaičius yra aukštas“.

Nuo šeštadienio dviejuose Vokietijos pietiniuose regionuose – Badene-Viurtemberge ir Bavarijoje – taip pat prasidėjo moksleivių atostogos, todėl baiminamasi, kad tarp traukinio keleivių gali būti ir vaikų. Vis tik S. Sonntagas nurodė, kad informacijos apie tai kol kas nėra.

Nelaimingas atsitikimas kurortinio miesto Burgraino rajone įvyko, kai traukinys vos spėjo išvykti iš Garmišo-Partenkircheno į Miuncheną.

Dalis geležinkelio atkarpos tarp Miuncheno ir Garmišo-Partenkircheno buvo užblokuota, o traukiniai nukreipti alternatyviais maršrutais, pranešė nacionalinė geležinkelių operatorė „Deutsche Bahn“.

Populiarus kalnų kurortas Garmišas-Partenkirchenas ir aplinkiniai regionai ruošiasi vėliau šį mėnesį vyksiančiam G-7 viršūnių susitikimui.

Susitikimas, kuriame dalyvaus ir JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), birželio 26–28 dienomis vyks Elmau pilyje, esančioje už maždaug 11 km nuo Garmišo-Partenkircheno.

Daugiausia gyvybių pareikalavusi geležinkelio avarija Vokietijoje įvyko 1998 metais, kai valstybinės bendrovės „Deutsche Bahn“ valdomas greitasis traukinys nuriedėjo nuo bėgių Žemutinės Saksonijos mieste Ešede. Tąsyk žuvo 101 žmogus.

Vėliausia aukų pareikalavusi nelaimė įvyko 2022 metų vasario 14-ąją: Miuncheno apylinkėse susidūrus dviem vietinio susisiekimo traukiniams žuvo vienas žmogus ir dar 14 nukentėjo.

2017 metais netoli vakarinio Diuseldorfo miesto susidūrus keleiviniam ir stovėjusiam krovininiam traukiniui nukentėjo 41 žmogus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją