M. Kasjanovas, kuris 2000–2004 metais buvo pirmasis prezidento Vladimiro Putino premjeras, naujienų agentūrai AFP raštu pranešė, kad jo šiuo metu nėra Rusijoje.

„Tikiuosi – neilgam“, – sakė 64 metų politikas.

Jis atsisakė pateikti kitų detalių ar nurodyti, kur šiuo metu yra.

Kai buvo V. Putino atleistas iš pareigų, M. Kasjanovas prisijungė prie Rusijos opozicijos ir tapo vienu iš balsingiausių Kremliaus kritikų.

Ekspremjeras vadovauja opozicinei liberaliai Liaudies laisvės partijai (PARNAS).

Gegužės viduryje duodamas interviu Vokietijos transliuotojui „Deutsche Welle“ M. Kasjanovas kritikavo Kremliaus „brutalų karą“ prieš Ukrainą.

PARNAS politikas Konstantinas Merzlikinas sakė, kad nuolat bendrauja su M. Kasjanovu, tačiau nežino, kur jis yra apsistojęs ir kada išvyko iš šalies.

„Šiuo metu jo nėra Rusijoje“, – pridūrė jis.

V. Putinui vasario 24 dieną pasiuntus savo kariuomenę į Ukrainą, dešimtys tūkstančių rusų, tarp jų daug Kremliaus kritikų, paliko šalį.

Balsingiausias V. Putino kritikas Aleksejus Navalnas laikomas kalėjime. Kovą teismas jam skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų pasisavinus ir panaudojus asmeninėms reikmėms kelis milijonus JAV dolerių, paaukotų jo politinėms organizacijoms, taip pat dėl nepagarbos teismui. Opozicionierius šiuos kaltinimus laiko politiškai motyvuotais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją