Kiek anksčiau ketvirtadienį oro uoste nusileidęs oro bendrovės „Aeroflot“ orlaivis „Airbus A330“ buvo sulaikytas gavus Kolombo baudžiamojo teismo orderį, sakė į šiaurę nuo sostinės esančio Bandaranaikės tarptautinio oro uosto pareigūnas.

Rusijos oro bendrovė „Aeroflot“ kovą sustabdė visus savo skrydžius, Vakarams paskelbus griežtų sankcijų dėl Maskvos invazijos į Ukrainą, tačiau balandį atnaujino savo skrydžius į Kolombą.

Rusijos civilinė aviacijos institucija „rekomendavo“ užsienio šalyse registruotus lėktuvus nuomojančioms Rusijos oro linijoms nutraukti skrydžius į užsienį, siekiant apsisaugoti nuo lėktuvų konfiskavimo dėl Rusijai taikomų sankcijų.

Kol kas neaišku, ar reisu SU289 skridusio lėktuvo areštas yra susijęs su šiomis sankcijomis.

„Skrydžių valdymo centras gavo nurodymą sulaikyti SU289, – sakė pareigūnas, prašęs neskelbti jo pavardės. – Priežasties mes nežinome, bet girdėjome, kad tai susiję su komerciniu ginču.“

Iš orlaivio buvo išlaipinta visa jo įgula ir keleiviai, kurie buvo perkelti į viešbučius, nurodė oro uosto atstovai.

Kol kas bendrovės „Aeroflot“ skyrius Kolombe komentarų nepateikė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)