Vietos administracijos pranešime teigiama, kad jis „didvyriškai žuvo atlikdamas savo pareigą“. K. Botaševo mirties aplinkybės oficialiuose pareiškimuose neatskleidžiamos.

Cituodama šaltinius, gegužės 24 d. BBC Rusijos tarnyba pranešė, kad K. Botaševas žuvo sudužus lėktuvui „Su-25“, kurį danguje virš Luhansko srities numušė Ukrainos kariai.

K. Botaševas – kol kas pats garsiausias rusų pilotas, kurio žūties faktas paaiškėjo Ukrainoje vykstant vadinamajai „specialiajai operacijai“.

Kodėl į atsargą išėjęs pilotas dalyvavo koviniuose veiksmuose Ukrainoje, neaišku.

Kaip rašė BBC, prieš išeidamas į atsargą, jis vadovavo aviacijos pulkui. Vyrui buvo 63-eji. Baigęs karjerą kariuomenėje, K. Botaševas dirbo Sankt Peterburgo ir Leningrado srities savanoriškos draugijos armijai, aviacijai ir laivynui remti (DOSAAF) pirmininko pavaduotoju aviacijos reikalams.

Kaip į atsargą išėjęs generolas majoras atsidūrė prie „Su-25“ šturvalo Ukrainoje, neaišku. Buvę K. Botaševo pavaldiniai iškėlė prielaidą, kad jis „tiesiog negalėjo likti nuošaly“. Yra žinoma, kad Rusijos kariniai komisariatai ir privačios karinės įmonės į atsargą išėjusius karininkus verbuoja dalyvauti kare su Ukraina.

Remdamasi viešai prieinamais duomenimis, BBC paskaičiavo, kad Ukrainoje žuvo mažiausiai 31 rusų karo lakūnas. Nepaisant Rusijos gynybos ministerijos teiginių, kad buvo visiškai sunaikintos Ukrainos karinės oro pajėgos ir priešlėktuvinės pajėgos, Vakarų žvalgybos agentūros ir toliau laikosi nuomonės, kad Rusijai kol kas nepavyko visiškai įsiviešpatauti Ukrainos oro erdvėje.

Gegužės 22 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pareiškė, kad danguje virš Luhansko srities buvo numuštas rusų šturmo lėktuvas „Su-25“.

Pranešime buvo nurodyta, kad pilotas nespėjo katapultuotis. Netrukus rusiškuose „Telegram“ kanaluose pasirodė žinučių, kad lėktuvą pilotavo generolas majoras K. Botaševas.

„Raketa „Stinger“, paleista baigiant ataką, sprogimas ore ir... Viskas“, – viename iš kanalų parašė diskusijų dalyvis. Kanalo administratorius pašalino šį komentarą, bet kiti internautai tęsė diskusiją, naudodami inicialus K. Ch. B.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)