Po paskyrimo A. Dvornikovas mėgino suderinti sąveiką tarp oro ir sausumos padalinių, pabrėžė leidinio šaltiniai. Generolui pavyko užtikrinti griežtesnę tvarką Rusijos karinėse pajėgose, rusų padaliniai pradėjo vieni su kitais koordinuoti bendrus tikslus.

Stebėtojai laikė generolo paskyrimą vadovauti rusų karinėms pajėgoms Ukrainoje pripažinimu, kad pirminis Rusijos planas žlugo, rašo NYT. O aukšto rango amerikiečių valdininkų duomenimis, Rusija toliau daro tokias pačias klaidas, kaip ir karo pradžioje.

Nepaisant kai kurių A. Dvornikovo pasiekimų, Rusijos kariuomenėje yra problemų, kurių neįmanoma greitai išspręsti, teigė laikraščio pašnekovas. Viena iš jų – jaunesnieji karininkai neturi įgaliojimų savarankiškai priimti sprendimus.

Buvęs vyriausiasis NATO pajėgų Europoje vadas generolas Philipas Breedlove‘as pavadino teisingu sprendimą reorganizuoti kariuomenę, priimtą po A. Dvornikovo paskyrimo, tačiau rusų karinės pajėgos, praėjus dviem savaitėms po reorganizavimo pradžios, vėl buvo nukreiptos į puolimą, kas, jo nuomone, buvo per anksti. P. Breedlove‘o nuomone, sprendimas atnaujinti mūšius greičiausiai buvo priimtas Maskvoje.

Baracko Obamos administracijoje buvusi aukšto rango Pentagono valdininkė Evelyn Farkas teigė NYT, kad Vašingtonas toliau gauna informacijos, kad V. Putinas aktyviau įsitraukė į vadovavimą kariuomenei.

„Mes žinome, kad prezidentas, kuris kišasi į taktinius ir operatyvinius karinius sprendimus, yra katastrofos receptas“, – sakė ji.

Nežinoma, ar A. Dvornikovas toliau vadovauja rusų karinėms pajėgoms Ukrainoje.
Kaip rašo NYT, nuo gegužės vidurio nėra pranešimų apie jo buvimo vietą.

Gegužės 26 d. CIT pranešė, kad vadovavimas rusų karinėms pajėgoms kovoje dėl Donbaso, kai kuriais duomenimis, perduotas, gynybos ministro pavaduotojui, ginkluotųjų pajėgų Vyriausiosios karinės ir politinės valdybos viršininkui, generolui pulkininkui Genadijui Židko.

Neįmanoma nei paneigti, nei patvirtinti šios informacijos. Rusijos valdžia oficialiai nepranešė net apie A. Dvornikovo paskyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)