„Žengiame dar vieną žingsnį kurdami 30 km pločio saugumo zoną palei mūsų pietinę sieną. Išvalysime Tel Rifatą ir Manbidžą“, – pareiškė jis, turėdamas omenyje du šiaurinius Sirijos miestus.

Pasak R. T. Erdogano, turkų pajėgos paskui „žingsnis po žingsnio pereis į kitus regionus“.

Turkijos vadovas jau savaitę grasina pradėti operaciją prieš Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojus.

Jis taip pat taikosi į Sirijos kurdų grupuotę „Liaudies apsaugos daliniai“ (YPG), kurią laiko PKK dalimi.

„Pamatysime, kas palaiko Turkijos vykdomas teisėtas saugumo operacijas ir kas bando joms priešintis“, – pareiškė R. T. Erdoganas.

Savaitgalį jis įspėjo, kad Ankara nelauks Jungtinių Valstijų leidimo pradėti tokią operaciją.

Praėjusią savaitę Vašingtonas perspėjo Turkiją nesiimti karinių veiksmų Sirijos šiaurėje, perspėdamas, kad jie destabilizuotų regioną ir sukeltų pavojų ten tarnaujančioms JAV pajėgoms.

Antradienį R. T. Erdoganas sakė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kad pagal 2019 metų abiejų šalių pasirašytą susitarimą leidžiama sukurti saugumo zoną palei Turkijos ir Sirijos sieną.

Turkų lyderis taip pat nepritaria Suomijos ir Švedijos neseniai pateiktoms paraiškoms dėl narystės NATO, nes, jo nuomone, šios šalys pernelyg atlaidžiai žiūri į kurdų kovotojų grupuotes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)