„Taikomės į bankus, Putino režimui artimus oligarchus, taip pat jo, nežinau, kaip ją pavadinti, partnerę“, – Otavoje reporteriams sakė užsienio reikalų ministrė Melanie Joly, turėdama galvoje buvusią gimnastę Aliną Kabajevą.

Į sankcijų, skelbiamų dėl Rusijos karo Ukrainoje, sąrašą įtrauktiems fiziniams ir juridiniams asmenis, įskaitant A. Kabajevą, bankus „Rosselchozbank“ bei „Investtradebank“ ir dvi fondų valdymo firmas, bus taikomas turto įšaldymas ir draudimas atvykti į Kanadą.

Europos Sąjunga nurodo, kad A. Kabajeva yra „Nacionalnaja Medija Gruppa“ – kontroliuojančiosios bendrovės, turinčios beveik visų pagrindinių Rusijos valstybinės žiniasklaidos priemonių akcijų paketus, valdybos pirmininkė.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad ji ir Rusijos prezidentas palaiko romantiškus santykius, nors V. Putinas tai paneigė, kai 2008 metais apie tai buvo pirmą kartą pranešta.

Kaip remdamasis JAV pareigūnais rašė laikraštis „The Wall Street Journal“, A. Kabajeva ir jos šeima dėl jos ryšių su V. Putino aplinka susikrovė asmeninį turtą. Pranešime cituojama slapta JAV žvalgybos informacija, kad A. Kabajeva yra viena iš V. Putino turto gavėjų.

M. Joly sakė, kad Kanados sankcijų tikslas yra „uždusinti Putino režimą“, ir gyrė ES, pirmadienį uždraudusią kone visą rusiškos naftos importą.

Nuo vasario 24-osios, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Kanada įvedė sankcijas daugiau kaip 1 050 fizinių ir juridinių asmenų iš Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją