Rusijos propagandistė Olga Skabejeva pareiškė, kad Rusijos „specialioji operacija“ Ukrainoje pasibaigė. Vietoj jos, esą, prasidėjo tikrų tikriausias Trečiasis pasaulinis karas. Tokią mintį ji išsakė laidos „60 minut“ eteryje televizijos kanale „Rossija 1“.

Anot propagandistės, dabar Rusija kariauja ne tik su Ukraina, bet ir su visomis NATO valstybėmis narėmis, kurias privalo „demilitarizuoti“.

„Panašu, kad atėjo metas pripažinti, jog galimai specialioji operacija Ukrainoje užsibaigė ta prasme, jog prasidėjo tikrų tikriausias Trečiasis pasaulinis karas. Mes esame priversti užsiimti ne tik Ukrainos, bet ir viso Šiaurės Atlanto aljanso demilitarizacija“, – pareiškė propagandistė.

Tokią išvadą O. Skabejeva teigia pasidariusi po to, kai vadinamosios „Donecko Liaudies Respublikos“ kovotojai pareiškė, kad okupuoto Donecko centrą gegužės 30 dieną Ukrainos pajėgos apšaudė iš Jungtinių Valstijų gautomis amerikietiškomis haubicomis M777.

Praėjusią savaitę Ukrainos kariuomenės atstovas sakė, kad Ukrainos pajėgos daužo Rusijos pozicijas naujai suteiktomis Vakarų artilerijos sistemomis. Pareigūnas gyrė veiksmingus naujus ginklus, dėl kurių Maskvos kariuomenei „liūdna“.

Mūšiai tebevyksta didelėse Rytų ir Pietų Ukrainos dalyse, daugelis jų perauga į Ukrainos ir Rusijos kariškių tolimojo nuotolio artilerijos susirėmimus.

Didžiąją karo dalį Ukraina rėmėsi savomis sovietinių laikų haubicomis, tačiau pastarosiomis savaitėmis fronto liniją pasiekė modernios artilerijos sistemos, gautos iš draugiškų šalių, įskaitant Jungtinių Valstijų M777.

Vašingtonas ir Europos šalys skiria milijardus dolerių ginklams Ukrainai, kad padėtų silpnesnėms šalies pajėgoms atremti geriau ginkluotus Rusijos įsibrovėlius. Ukrainos kariškiai, prašę sunkesnių ilgojo nuotolio ginklų, teigia, kad naujai suteiktos artilerijos sistemos jau naudojamos mūšio lauke.

„Pasak Ukrainos artileristų, šaudančių iš M777, tai tarsi perėjimas nuo garvežio prie elektromobilio“, – per neseniai duotą interviu naujienų agentūrai AFP sakė kapitonas leitenantas Dmytro Pletenčiukas iš Mykolajivo regiono karinės administracijos.


D. Plentenčiukas neatskleidė, kur fronte naudojami tolimojo nuotolio ginklai. „Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau naudoja šias sistemas ir jos naudojamos labai sėkmingai“, – pridūrė D. Pletenčiukas.

„Mūsų priešams dėl to labai liūdna, taip pat ir dėl ​​didelio šių artilerijos pabūklų efektyvumo“, – sakė D. Pletenčiukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)