Pirmadienį paskelbtame įsake Maskvos kontroliuojamo anklavo prezidentas Alanas Gaglojevas akcentuoja „vienašališko sprendimo“, susijusio su referendumu „dėl klausimų, paveikiančių teisėtas Rusijos Federacijos teises ir interesus, nepriimtinumą“.

Šiuo įsaku jis taip pat nurodė derėtis su Maskva dėl „tolesnės integracijos“.

Anksčiau šį mėnesį A. Gaglojevo pirmtakas Anatolijus Bibilovas pasirašė įsaką dėl referendumo, turėjusio atspindėti Pietų Osetijos „istorinius siekius“ prisijungti prie Rusijos.

2008 metais Rusija ir Sakartvelas kariavo trumpą, bet kruviną karą dėl Pietų Osetijos.

Po karo Rusija pripažino Pietų Osetiją ir Abchaziją – kitą separatistinį Sakartvelo regioną – nepriklausomomis valstybėmis ir įkūrė šiose teritorijose nuolatines karines bazes.

„Grįžtame namo. Atėjo laikas kartą ir visiems laikams susivienyti“, – nurodęs surengti referendumą ir baigdamas savo kadenciją sakė A. Bibilovas.

Jis anksčiau šį mėnesį nebuvo perrinktas. Rusija tuomet išreiškė viltį, kad A. Gaglojevas išlaikys ryšių su Maskva „tęstinumą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją