Popiežius Pranciškus mirusiojo šeimai išsiuntė telegramą, kurią paskelbė Vatikanas. Telegramoje popiežius pagerbė „šį Bažnyčiai nusipelniusį žmogų, dosniai vykdžiusį kunigystę... tarnaudamas Šventajam Sostui“.

Kardinolas mirė savo gimtajame Pjemonto regione, šiaurės vakarų Italijoje. Vatikanas nenurodė mirties priežasties.

A. Sodano bus palaidotas antradienį Šv. Petro bazilikoje, o laidotuvėse dalyvaus ir popiežius Pranciškus.

Jonas Paulius II paskyrė A. Sodaną savo padėjėju, kai 1991 metais paskyrė jį valstybės sekretoriumi.

Kardinolas lydėjo popiežių maždaug 50-yje kelionių į užsienį.

Po Benedikto XVI išrinkimo 2005 metais, A. Sodano savo poste išbuvo iki 2006 metų rugsėjo.

Tuometinis popiežius taip pat pritarė A. Sodano išrinkimui Kardinolų kolegijos dekanu 2005 metais. Šias pareigas dvasininkas ėjo iki Benedikto XVI atsistatydinimo 2013-aisiais.

1927 metų lapkričio 23 dieną Pjemonto regione gimęs A. Sodano buvo antrasis iš šešių vaikų šeimoje.

Prieš pradėdamas diplomatinę karjerą jis studijavo teologiją ir kanonų teisę bei užėmė keletą postų užsienyje, įskaitant Pietų Ameriką.

Per savo gyvenimą A. Sodano buvo atsidūręs ne vieno ginčo epicentre. Pavyzdžiui, savaitraštis „National Catholic Reporter“ teigė, kad A. Sodano gynė Kristaus legiono įkūrėją, kunigą Marcialį Macielį (Marsialį Masjelį).

M. Macielis daugybę metų gyveno su moterimi, su kuria susilaukė vaiko, taip pat buvo apkaltintas vaikų ir seminaristų seksualiniu išnaudojimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją