Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vėlų antradienio vakarą per savo tradicinį vaizdo įrašą sukritikavo kai kurių Vakarų politikų pasiūlymus, jog Ukraina turėtų daryti nuolaidų Rusijai, ir, be kita ko, kad turėtų atsisakyti dalies savo teritorijos.

Ukrainos vadovas ypač aštriai reagavo į buvusio JAV valstybės sekretoriaus Henry Kissingerio žodžius. Jis anksčiau sakė, kad Ukraina turėtų derėtis su Rusijos Federacija, net jei jai reikia nuolaidų.

V. Zelenskis piktinosi, kad pasaulyje yra pasiūlymų atsižvelgti į šalies agresorės interesus.

„Nepaisant tūkstančių Rusijos raketų, kurios smogė Ukrainai ir žuvo dešimtys tūkstančių ukrainiečių. Nepaisant Bučos ir Mariupolio. Nepaisant sugriautų miestų. Ir nepaisant Rusijos valstybės pastatytų filtravimo stovyklų, kuriose jie žudo, kankina, prievartauja ir žemina. Rusija visa tai padarė Europoje. Tačiau, pavyzdžiui, Davose Kissingeris grįžta iš gilios praeities ir sako, kad tariamai būtina atiduoti Rusijai Ukrainos gabalėlį. Kad tariamai nebūtų Rusijos atstūmimo nuo Europos. Atrodo, kad ponas Kissingeris gyvena ne 2022-aisiais, o 1938 metais, ir jis manė, kad kalba auditorijai ne Davose, o Miunchene“, – piktinosi V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)