„NATO aljansas, kaip institucija yra visiškai nusišalinusi ir tiesiogine prasme nieko nedaro. Apgailestauju, kad turiu tai pasakyti“, – D. Kuleba sakė per Pasaulio ekonomikos forumą (PEF) Šveicarijos kalnų kurorte Davose.

Tačiau Ukrainos diplomatijos vadovas gyrė Briuselį už „revoliucingus, novatoriškus sprendimus, net jeigu jie patys nesitikėjo jų priimti“.

Kai Rusija vasario 24 dieną pradėjo masinį puolimą, Ukrainos visuomenėje vyravo nuomonė, kad į pagalbą šaliai skubės ne ES, o NATO.

„Karo pradžioje visuomenėje vyravo nuomonė, kad NATO yra stiprioji jėga, o ES pajėgi tik reikšti įvairaus lygio susirūpinimą, – sakė užsienio reikalų ministras. – Tačiau karas visada yra išbandymas, kuris pašalina kaukes“.

Vis dėlto jis patikslino savo pastabas, sakydamas, kad kai kurios „NATO sąjungininkės mums padeda“.

Kijevas jau seniai skundžiasi, kad nesulaukia aiškios NATO pozicijos dėl galimybės Ukrainai prisijungti prie karinio aljanso. Šiam žingsniui griežtai priešinasi Rusija.

ES nuo invazijos pradžios Maskvos atžvilgiu įvedė daugybę sankcijų ir net tikisi susitarti dėl rusiškos naftos embargo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)