„Šį kartą prie Kobzono kūrybos VIP gerbėjų prijungė Kadyrovo vardo specialiojo pulko antrosios rotos vadas, milicijos kapitonas Asvadas Idrisovas“, – teigiama pranešime.

Kur ir kokiomis aplinkybėmis buvo sunaikintas okupantas, neskelbiama.

Remiantis šaltinio „Vlast“ duomenimis, A. Idrisovas kartu su pulko vadu Gapuru Dakalovu buvo likviduoti gegužės 20 dieną netoliese Severodonecko. Ten pat buvo nukautas ir ketvirtojo Kadyrovo pulko dalinio vadas, vyresnysis seržantas Ali Betiševas.

Kiek žinoma, minėtasis pulkas priklauso Rusijos vidaus reikalų ministerijai, jo dislokacijos vieta – Groznas. Pačioje Rusijoje pulkas 2021 metais buvo patekęs į skandalą, kai vienas iš buvusių jo kovotojų žiniasklaidai papasakojo, kaip„kadyrovcai“ Čečėnijoje užsiima linčo teismais.

Jie taip pat dalyvauja ir kariniuose veiksmuose Ukrainoje, ne kartą matyti netoliese Mariupolio. Be to, nuo pat karo pradžios vis pasirodo pranešimų, kad jie atsakingi už Rusijos karių bauginimą ir tai, kad okupacinės pajėgos nepabėgtų iš mūšio lauko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)