Taip pat bus kalbama apie klimato kaitą, ekonominį bendradarbiavimą, kovą su pandemijomis ir demokratijos stiprinimą Afrikoje.

O. Scholzas aplankys tris šalis per tris dienas. Senegalas šiuo metu pirmininkauja Afrikos Sąjungai ir yra viena iš valstybių, pakviestų į birželio pabaigoje vyksiantį Didžiojo septyneto (G7) viršūnių susitikimą Vokietijoje.

Nigerį Vokietijos vyriausybė laiko „stabilumo inkaru“ Sahelio regione, kur kelios teroristinės grupuotės jau daugelį metų kursto baimę, o Pietų Afrika laikoma pagrindine Vokietijos partnere, palaikanti glaudžius ekonominius, politinius ir kultūrinius ryšius.

Prieš kanclerio vizitą pagalbos organizacijos puoselėja didelius lūkesčius. Grupė „World Vision“ teigė, kad nuo 2015 m. buvusi kanclerė Angela Merkel per daug dėmesio skyrė „migracijos gynybai“ ir, pasak Ekkehardo Forbergo, atsakingo už humanitarines krizes organizacijoje, tai turi baigtis. „Iš kanclerio O. Scholzo tikimės visiems vienodų sąlygų politikos“, – sakė jis ir pridūrė, kad Vokietija neturėtų primesti „paternalistinių sprendimų“ žemynui, o remti pačių šalių sukurtas koncepcijas.

Pradėjęs eiti pareigas, O. Scholzas ne Europoje lankėsi tik artimiausiose Vokietijos sąjungininkėse: JAV, Izraelyje ir Japonijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją