Kaip praneša portalas „eurointegration.com.ua“, remdamasis leidiniu „Spiegel“, apie tai kalbėjo Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht ir Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Paketas taip pat apima Ukrainos kariškių rengimą Bundesvero bazėse, beveik 60 tūkst. šaudmenų ir dar 15 mašinų pristatymą šią vasarą.

„Šiandien aš kalbėjausi su savo kolega Ukrainoje Reznikovu, ir jis dar kartą aiškiai patvirtino, kad Ukraina nori kuo greičiau gauti iš Vokietijos priešlėktuvinių tankų „Gepard“, taip pat 59 tūkst. šaudmenų“, - pareiškė Ch. Lambrecht po nuotolinio pokalbio.

„Gepard“ yra efektyvi ginkluotė, kuri taip pat padeda efektyviai ginti kritiškai svarbią infrastruktūrą“, - sakė Vokietijos gynybos ministrė.

„Dabar mes kartu dirbame, kad nuo liepos vidurio pirmieji 15 „Gepard“ galėtų veikti su visiškai parengtomis įgulomis“, - pridūrė Ch. Lambrecht.

Savaeigius artilerijos įrenginius „Gepard“ nuo praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio vidurio gamino Vokietijos kompanija „Krauss-Maffei“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)