Buvęs Prancūzijos prezidentas Francois Mitterrand'as 1989 metais, kai griuvo Berlyno siena, pirmą kartą pasiūlė įsteigti Europos tautų konfederaciją, ir nors ši idėja sulaukė susidomėjimo, ji taip ir nebuvo įgyvendinta.

„Pirmenybę teikiu sėkmingai veikiančioms struktūroms, nesvarbu, ar tai būtų G-7 (Didysis septynetas), ar NATO“, – Italijos laikraščiui „Corriere della Sera“ sakė L. Truss.

Prancūzų lyderis sako siūlantis „sukurti naują mūsų bendradarbiavimo struktūros sistemą, jungiančią demokratines Europos valstybes, kurios laikosi pagrindinių mūsų vertybių ir siekia ar nesiekia įstoti į Europos Sąjungą“.

Gegužės 9 dieną kalbėdamas Europos Parlamente, E. Macronas apibūdino Europos „bendruomenę“, kurios branduolį sudarytų ES, o jos orbitoje būtų tokios šalys kaip Ukraina ir JK, neseniai pasitraukusi iš Bendrijos.

„Reaguodami į Rusijos ir Ukrainos krizę, mes labai gerai dirbame per G-7 ir ES, kad Rusijai būtų įvestos sankcijos“, – sakė L. Truss, paklausta apie E. Macrono planą.

Ji pridūrė, kad Londonas bendradarbiauja su Europos šalimis Kyjivui teikiant karinę pagalbą.

Be to, „kartu su skandinavais turime Jungtines ekspedicines pajėgas, kurios stiprina apsaugą, taip pat labai gerai dvišaliu pagrindu bendradarbiaujame su sąjungininkais, pavyzdžiui, Italija“, sakė L. Truss.

„Manome, kad šie lankstūs susitarimai, kuriuos jau turime, labai gerai veikia; esame patenkinti šiomis struktūromis“, – pabrėžė ji.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)