„Štai ir viskas. Ačiū už prieglobstį, „Azovstal“. Tu – mano mirties ir mano gyvenimo vieta, – tviteryje parašė jis. – Beje, kol būsiu nelaisvėje, šias aukščiausios kokybės nuotraukas siųskite pretenduoti į visas žurnalistikos premijas ir nuotraukų konkursus. Jeigu ką nors laimėsiu, išėjus į laisvę bus labai malonu. Dėkoju visiems už palaikymą. Iki pasimatymo.“

Beveik tris mėnesius specialiosios paskirties būrys „Azov“, 12-oji Ukrainos nacionalinės gvardijos brigada, 36-oji jūrų pėstininkų brigada, pasieniečiai, policininkai, savanoriai ir miesto teritorinės gynybos nariai gynė „Azovstal“.


Ukrainos vadovybė teigia toliau dedanti pastangas, kad būtų evakuoti visi Mariupolio „Azovstal“ gamykloje likę šalies kariai, pranešė BBC.

Dmitrijaus Kazackio nuotrauka
Dmitrijaus Kazackio nuotrauka

Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas nurodė, kad šiuo metu vyksta „labai sunkios ir labai trapios“ derybos dėl evakuacijos. Jis paprašė ukrainiečių susilaikyti nuo komentarų, kol operacija bus baigta.

Dmitrijaus Kazackio nuotrauka

Naujausi Jungtinės Karalystės (JK) žvalgybos duomenys rodo, kad šiame objekte jau pasidavė maždaug 1 700 Ukrainos karių. Jie buvo išgabenti į Rusijos kontroliuojamas Ukrainos teritorijas.

Dmitrijaus Kazackio nuotrauka

Ketvirtadienį „Azovo“ pulko vadas trumpame vaizdo įraše patvirtino, kad jis ir kiti kariai vis dar yra „Azovstal“ viduje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją