Pranešimas, kaip jis nurodė, buvo įrašytas 85-ą karo dieną, t. y. gegužės 19-ąją.

„Šlovė Ukrainai! Šiandien yra 85-a karo diena. Aš ir vadovybė esame gamyklos „Azovstal“ teritorijoje. Tęsiama tam tikra operacija, kurios detalių neatskleisiu. Dėkoju visam pasauliui ir Ukrainai už palaikymą. Pasimatysime!“ – pasakė jis.

Kiek anksčiau Rusijos propaganda mėgino paskleisti žinią, esą Kalina pasidavė į nelaisvę.

Apie tai asmeniniame „Telegram“ kanale pranešė rusų korespondentas Dmitrijus Stešinas. Jis teigė turintis informacijos, kad gegužės 18-ąją maždaug 21.00 val. Kalina laisvanoriškai pasidavė rusų koalicijos kariams.

Propagandistas užsiminė, kad Kalinos pasidavimas neapsiėjo be simbolikos: jis, esą, pasidavė tiems kariams, kuriems patiems teko pabuvoti pulko „Azov“ apsuptyje.

„Per keistą atsitiktinumą pasidavė Liugerio būriui. Tie vaikinai 17 dienų prasėdėjo visiškoje apsuptyje viename iš mikrorajono Vostočnyj daugiaaukščių, aprūpinami per trosą, ištiestą tarp namų pasinaudojant dronu. Dabar su Kalina dirbama. Laukiame spaudos konferencijos“, – išdėstė „Komsomolskaja pravda“ karo korespondentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją