„Noriu visus atgrasyti nuo pernelyg didelio optimizmo. Yra tokia nuomonė, kad mes laimėjome, kad jau rytoj Rusija žlugs, bet iš tikrųjų viskas toli gražu ne taip. Tam, kad pavyktų įveikti Rusiją kariniu keliu, manau, kad mums reikia trijų ar keturių mėnesių. Daugybės ginklų. Mūsų kariams nestinga noro žudyti rusus ir karius“, – pareiškė jis.

Anot A. Heraščenkos, Putino režimas Rusijos Federacijoje sukūrė valdymo modelį, grįstą Šiaurės Korėjos pavyzdžiu.

„Kalbant apie vidines problemas su Rusijos Federacija, tam prireiks metų, nes pas juos šiandien iš esmės pastatyta Šiaurės Korėja. Žinote, kad po invazijos į Ukrainą, ten buvo skubiai priimta įstatymų, kurie, mano asmenine nuomone, gar griežtesni nei Sovietų Sąjungoje. Faktiškai ten vyksta karas su kitaip mąstančiais, sulaikomi žmonės vien už tai, kad išeina į gatvę su šūkiu „Už taiką“ ar „Fašizmui ne“, – teigia vidaus reikalų ministro patarėjas.

A. Heraščenka prisiminė, kad Rusijos Federacijoje sukurtas „Z raidės kultas“, kuriam Ukraina jau turi parengusi savo atsakymą.

„Tiesa, mūsų informacinio karo kovotojai jau galvoja, kaip čia veiksmingai pasipriešinti Z raidės kultui, gali būti, kad visa tai pamatysite jau artimiausiu metu. Idėja bus labai įdomiai realizuota, dauguma tikrai nustebs, kad galima taip lengvai ir paprastai apsukti tą kultą ir nukreipti prieš pačius rusus. Turiu omenyje, kad tai ne žodis „zadnica“ (liet. užpakalis) ar kažkas iš tos serijos. Tai žymiai įdomesnės informacinės technologijos“, – teigia jis.

Delfi primena, kad Ukraina ir Rusija kol kas sustabdė derybas dėl karo užbaigimo. Kyjivo derybininkas Mychailo Podoliakas per Ukrainos televiziją sakė, kad derybose negalima pasiekti pažangos, jei Rusija nepripažins padėties vietoje.

Rusija vasario 24 d. įsiveržė į Ukrainą sakydama, kad nori „denacifikuoti“ šalį, tai suglumino tarptautinę bendruomenę. Vykdydama savo karinę operaciją Maskva patyrė daugelį rimtų nesėkmių.

„Iki šiol jie gyvena pasaulyje, kuriame tariamai egzistuoja ukrainiečių nacizmas“, – sakė M. Podoliakas ir pridūrė, kad yra tik „rusų nacizmas“.

Pasak jo, apie ugnies nutraukimą būtų galima kalbėti tik visiškai išvedus Rusijos kariuomenę, priimtinas tik visiškas visų okupuotų teritorijų išlaisvinimas.

Rusija anksčiau patvirtino, kad derybos baigtos. „Ne, derybos nebus tęsiamos. Ukraina iš esmės pasitraukė iš derybų proceso“, – žurnalistams sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenka.

Tuo metu Lvivo merassako, kad Rusija savo apšaudymais nori sukelti nuolatinę įtampą. Vakarų Ukrainoje pasienyje su Lenkija esantis Lvivo miestas, pasak mero Anrijaus Sadovyjaus, nuolat apšaudomas rusų raketų. Mieste yra daug tarptautinių organizacijų, kurios dėl to jaučiasi nesaugiai, sakė jis per Ukrainos televiziją, trečiadienį pranešė agentūra „Unian“.

Rusija esą taikosi ne tik į karinę infrastruktūrą, bet apšaudymais nori sukelti ir nuolatinę įtampą.

„Bet jei laiku reaguoji į oro pavojaus signalą ir eini į apsauginį bunkerį, tada tai nepavojinga“, - kalbėjo A. Sadovyjus. Lvivo senamiestis įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Žmonės, anot mero, miesto pakraščiuose gali matyti raketas ir girdėti labai garsius sprogimus. Tačiau pačiam Lvivui žalos nepadaryta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)