Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas išskirtiniame interviu „Sky News“ teigė, kad karas su Rusija rugpjūčio viduryje pasieks lūžio tašką ir baigsis iki metų pabaigos.

Kaip rašo „Sky News“, tai kol kas optimistiškiausia aukšto Ukrainos pareigūno prognozė. K. Budanovas tiksliai numatė, kada prasidės Rusijos invazija, o dabar sako esąs įsitikinęs, kai prognozuoja jos baigtį.

„Lūžio taškas bus rugpjūčio antroje pusėje. Dauguma aktyvių kovinių veiksmų bus baigta iki šių metų pabaigos. Mes atkursime Ukrainos valdžią visose savo teritorijose, kurias praradome, įskaitant Donbasą ir Krymą“, – kalbėjo K. Budanovas.

K. Budanovas taip pat tvirtino „Sky News“, kad pralaimėjimas Ukrainai lems Vladimiro Putino pašalinimą iš valdžios. „Šis procesas jau pradėtas ir jie juda link to“, – teigė K. Budanovas.

Šiuo metu Ukrainos ir Rusijos pajėgos įnirtingai gaunasi palei ilgą frontą Rytų ir Pietų Ukrainoje, bet Pentagonas mano, kad Rusija keliomis savaitėmis atsilieka nuo savo „specialiosios karinės operacijos“ grafiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją