Tarp jų – buvusi V. Putino žmona Liudmila Očeretnaja ir buvusi olimpinė gimnastė Alina Kabajeva, kuri, pasak JK vyriausybės, „kaip įtariama, palaiko artimus asmeninius santykius su V. Putinu“.

„Mes atskleidžiame ir nukreipiame žvilgsnį į šešėlinį tinklą, palaikantį prabangų V. Putino gyvenimo būdą, ir griežtiname suvaržymus jo artimiausiai aplinkai, – pareiškė užsienio reikalų sekretorė Liz Truss. – Taikysime sankcijas visiems Putino agresijos bendrininkams tol, kol Ukraina nugalės“.

Kremliaus vadovo neva kuklią valstybinę algą ir oficialiai deklaruojamą turtą paneigia pranešimai, susiejantys jį su prabangia jachta ir didžiuliu nekilnojamuoju turtu, vadinamu „Putino rūmais“, teigia JK.

Tikruosius jo turtus slepia šeimos, vaikystės draugų ir rinktinio Rusijos elito narių, kurie buvo paskirti į įtakingus postus „mainais už neblėstančią ištikimybę“, tinklas.

Tarp kitų asmenų, kuriems penktadienį buvo įvestos sankcijos, yra V. Putino pusbroliai ir „artimas draugas“ Aleksandras Plechovas, kontroliuojantis korporaciją „Vital Development Corp“.

JK pranešė, kad nuo vasario pabaigos, kai V. Putinas įsakė užpulti Ukrainą, jau įvedė sankcijas daugiau kaip 1 000-ui asmenų ir 100-ui Rusijos subjektų, įskaitant oligarchus, kurių turto vertė viršija 140 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją