Vaizdo medžiagoje, kurios autoriumi įvardijamas Ukrainos žurnalistas Andrijus Tsaplienko matomi keliu važiuojantys du šarvuočiai „M113“.

JAV kariuomenė šį šarvuotį naudojo dar karo Vietname laiku, tad ši kovos mašina neretai vadinama „kultine“. Šio šarvuočio esminiais privalumais yra patikimumas ir paprastas valdymas.

Žiniasklaidoje skelbiama, kad apie 200 šarvuočių „M113“ amerikiečiai ketino perduoti Afganistano karinėms pajėgoms, tačiau šalyje valdžią perėmus talibams, o amerikiečiams skubiai pasitraukus, šią karinę techniką nuspręsta nusiųsti su Rusija kariaujančiai Ukrainai.

„M113“ buvo sukurtas 1957 – 1959 metais, o serijinė gamyba pradėta 1960 m. Iš viso buvo pagaminta apie 85 tūkst. šarvuočių, kas yra savotiškas rekordas.

Didžiausias greitis, kurį gali pasiekti šis šarvuotis – 64 km/val., o plaukiant – 5,8 km/val.

Iš viso jame telpa 13 žmonių – du ekipažo nariai ir 11 pėstininkų.

Baltieji rūmai balandį paskelbė apie 800 mln. dolerių (737 mln. eurų) vertės karinę pagalbą Ukrainos pajėgoms kovoje su Rusijos invaziniais daliniais. Į naująjį paramos paketą įtraukta 18 155 mm haubicų, 200 M113 tipo šarvuotų automobilių, 11 Mi-17 sraigtasparnių, 100 kitokių šarvuočių, taip pat artilerijos amunicija.

Pentagono atstovas Johnas Kirby sakė, kad NATO rytiniame flange dislokuoti JAV kariai pradės apmokyti ukrainiečių karius, kaip naudotis 155 mm haubicomis. Šių ginklų JAV Ukrainai perduoda pirmą kartą. 155 mm haubicos yra moderniausia šių ginklų versija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją