Branduolinį ginklą turinti šalis tik ketvirtadienį pranešė apie pirmuosius COVID-19 atvejus, teigdama, kad pereina prie „maksimalios skubios epidemijų prevencijos sistemos“ po to, kai sostinėje Pchenjane susirgusiems pacientams buvo testais patvirtinti omikron atmainos atvejai.

Šiaurės Korėja 2020 metais pandemijos pradžioje dėl koronaviruso uždarė šalies sienas ir užsiblokavo nuo išorinio pasaulio, tačiau visose kaimyninėse šalyse kilo masiniai omikron protrūkiai, todėl ekspertai teigė, kad buvo tik laiko klausimas, kada COVID-19 pateks į šalį.

„Nuo balandžio pabaigos visoje šalyje sparčiai plinta karštligė, kurios priežasties nepavyko nustatyti“, – pranešė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

„Šeši asmenys mirė (vieno iš jų testas dėl omikron BA.2 varianto buvo teigiamas)", – priduriama pranešime.

Byrančiai Šiaurės Korėjos sveikatos apsaugos infrastruktūrai būtų sunku atlaikyti didelį protrūkį, o 25 mln. šalies gyventojų tikriausiai nėra paskiepyti nuo COVID-19, sako ekspertai.

„Vien gegužės 12 dieną visoje šalyje karščiavo apie 18 000 žmonių, o šiuo metu iki 187 800 žmonių yra izoliuoti ir gydomi“, – teigė KCNA.

Lyderis Kim Jong Unas ketvirtadienį surengė nepaprastąjį Politinio biuro posėdį ir įsakė uždaryti visą šalį, kad sustabdytų viruso plitimą. Per valstybinę televiziją jis pirmą kartą buvo matomas su kauke.

Penktadienį KCNA pranešė, kad Kim Jong Unas apsilankė valstybiniame nepaprastosios padėties epidemijų prevencijos štabe ir „sužinojo apie COVID-19 plitimą visoje šalyje“.

„Svarbiausias iššūkis ir svarbiausias uždavinys mūsų partijai – kuo greičiau pakeisti susidariusią visuomenės sveikatos krizę“, – pridūrė KCNA.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją