Apie 73 metų R. Wickremesinghe prisaikdinimą pranešė prezidento Gotabayos Rajapaksos spaudos tarnyba.

Šri Lanką pastarosiomis savaitėmis krėtė didelio masto protestai dėl šalį apėmusios aštrėjančios ekonomikos krizės. Demonstrantai reikalavo valstybės vadovo atsistatydinimo.

Prezidento brolis Mahinda Rajakapsa pirmadienį atsistatydino po vyriausybės šalininkų smurto išpuolių prieš opozicinės stovyklos taikius protestus. Dėl šio žingsnio Šri Lankos vyriausybė buvo automatiškai paleista ir susidarė administracinis vakuumas.

R. Wickremesinghe kandidatūros pasirinkimas laikomas prezidento bandymu nutraukti krizės sukeltą smurtą ir atkurti tarptautinį patikimumą, kad Šri Lankos vyriausybei būtų lengviau derėtis su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) dėl finansinės pagalbos paketo.

Trečiadienį valdžia sostinės gatvėse dislokavo šarvuočių ir karių, reaguodama į smurto bangą, apėmusią šalį po išpuolių prieš protestuotojus. Per neramumus žuvo jau devyni žmonės, dar daugiau kaip 200 nukentėjo.

Demonstrantai jau kelias savaites reikalauja, kad abu Rajapaksai atsistatydintų dėl valstybės skolos krizės, privedusios šalį prie bankroto slenksčio. Protestuotojai taip pat nepatenkinti dideliu degalų, maisto ir kitų būtiniausių prekių trūkumu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją