„Mūsų kariuomenė maždaug 18.29 val. (9.29 GMT laiku) susekė, kad iš Sunano zonos Pchenjane buvo paleistos trys trumpojo nuotolio balistinės raketos“, – naujienų agentūrai AFP sakė Pietų Korėjos jungtinio štabo viršininkas ir pridūrė, jog raketos paleistos Japonijos jūros link.

Japonijos gynybos ministerija taip pat patvirtino paleidimą, o šalies pakrančių apsauga naujienų agentūrai AFP sakė paskelbusi laivams saugumo įspėjimą, nes „atrodo, kad Šiaurės Korėja paleido raketą“.

Tikėtina, kad šis paleidimas yra 16-asis branduolinius ginklus turinčios šalies bandymas šiais metais. Jis atliktas po dviejų dienų, kai antradienį buvo inauguruotas naujasis Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas. Pasak Seulo ir Tokijo, Šiaurės Korėja taip pat atliko du atskirus balistinių raketų bandymus, likus savaitei iki inauguracijos, nors Pchenjanas to nepatvirtino.

Nepaisant griežtų tarptautinių sankcijų, taikomų dėl ginklų programų, šiemet Šiaurės Korėja dramatiškai suaktyvino bandymus, ignoruodama Jungtinių Valstijų pasiūlymus pradėti derybas.

Anksčiau ketvirtadienį Šiaurės Korėja patvirtino pirmuosius užsikrėtimo COVID-19 virusu atvejus ir paskelbė „rimtą nepaprastąją padėtį“, o lyderis Kim Jong Unas pirmą kartą pasirodė per televiziją su kauke, įsakydamas visoje šalyje paskelbti karantinus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją