Pranešama, kad L. Kravčiukas mirė antradienį apie 17 val. Jam buvo 88-eri.

Žinią apie buvusio prezidento mirtį per platformą „Telegram“ paskelbta žinute patvirtino Ukrainos premjero pavaduotoja Iryna Heraščenka.

„Ukrainski Novyny“ pranešime sakoma, kad L. Kravčukui pernai birželį buvo atlikta širdies operacija. Vėliau buvo pranešta, kad jis gydomas intensyviosios terapijos skyriuje.

L. Kravčuko vadovaujama Ukrainos Aukščiausioji Taryba 1991 metų rugpjūčio 24 dieną, po Maskvoje įvykusio nesėkmingo karinio pučo, paskelbė šalies nepriklausomybę, o tų metų gruodį jis buvo išrinktas pirmuoju Ukrainos prezidentu.

1991 metų gruodžio 8-ąją L. Kravčukas su tuomečiu Rusijos lyderiu Borisu Jelcinu ir Baltarusijai vadovavusiu Stanislavu Šuškevičiumi pasirašė vadinamąjį Belovežo susitarimą dėl Sovietų Sąjungos panaikinimo ir Nepriklausomų Valstybių Sąjungos (NVS) įkūrimo.

87 metų S. Šuškevičius mirė dėl koronavirusinės infekcijos komplikacijų praeitą savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją