„Dabar jis (Putinas) serga onkologine liga, o net ir nesvarbu, serga ja ar ne. Jo galas jau nulemtas – jis jau čia pat ir baugus“, – teigia O. Arestovičius ir priduria, kad galėjo viskas būti kitaip. Tik V. Putinas priėmė sprendimą pradėti didelio masto karą, o dabar žmonėms gegužės 9-oji asocijuosis su nauju genocido simboliu.

Ukrainos prezidento patarėjas paaiškino, ką turi omenyje sakydamas, jog Rusijos prezidento laukia „baisi pabaiga“: „Baisus moralinis galas. Galiu jums pasakyti, kad pats baisiausias teismas įvyksta ne tada, kai žmogus miršta. Baisiausias teismas – jis vyksta kiekvieną gyvenimo sekundę. Tik dauguma žmonių bando jį nutildyti, nepriimdami už gryną pinigą, nevertindami rimtai. O iš tikrųjų žmogus kiekvieną sekundę kopia į Golgotą“.

Anot O. Arestovičiaus, pasąmonėje gyvenimo išvados daromos nuolat. Mirties akimirką V. Putinas įsivertins, koks atėjo į šį tašką – „su kariniais nuostoliais, katastrofa ir gėda“. Ir jeigu jis nebespės atsisukti į šviesą, jo laukia mirtis kančiose, mano patarėjas.

Apie tai, kad V. Putinas serga sunkia onkologine liga sakė žinių turintis ir „Bellingcat“ tyrėjas Christo Grozevas.

Pasak žurnalisto, vienas iš jo aplinkos oligarchų patvirtino informaciją apie ligą.

„2014 m. vienas iš šių oligarchų sėdėjo šalia V. Putino tame susirinkime, kuriame jis kalbėjo, kaip bus gerai užėmus Krymą. T. y., žmogus pakankamai artimas V. Putinui. Yra nufilmuota, kaip tas oligarchas pasakoja, kad V. Putinas turi rimtų onkologinių ligų“, – pabrėžė Ch. Grozevas.

Daugelis aptarinėja galimą Rusijos prezidento V. Putino ligą. Susitikimo su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu metu jis laikėsi įsitvėręs stalo ir, sprendžiant iš išvaizdos, nebuvo geros savijautos.

Žurnalistas Dmitrijus Gordonas, imdamas interviu iš tyrėjo Ch. Grozevo, paklausė apie rusų agresoriaus sveikatą.

„Negaliu kalbėti, neturėdamas duomenų. Tačiau jam labai artimi oligarchai sako, kad maždaug prieš mėnesį Lubianka (pastatas Maskvoje, šiuo metu priklausantis FSB, jame yra centrinis KGB archyvas) išsiuntė visiems FSB vadams laišką, kad šie nekreiptų dėmesio į gandus, kad V. Putinas sunkiai serga. Jie visi pagalvojo, kad viskas priešingai... Net nėra svarbu, ar tiesa, kad jis sunkiai serga, svarbu, kad esantys šalia jo taip galvoja. Tai keičia formulę, tai – veiksnys, [svarbus] priimant sprendimus“, – teigė Ch. Grozevas.

Jis pridūrė – faktas, kad šalia V. Putino esantys žmonės žino apie jo sveikatos problemas, mažina riziką, kad jie vykdys jo įsakymus.

„Dėl tos pačios priežasties vargu, ar kas duos įsakymą paspausti branduolinio ginklo mygtuką, suvokdamas esant didelę riziką, kad jo (V. Putino) nebebus po pusmečio. O kas tada juos apsaugos nuo Niurnbergo proceso? Todėl samprata, – jis gyvas ar nebegyvas, – vaidina subjektyvų vaidmenį šiame kare“, – apibendrino Ch. Grozevas.

Neseniai britų leidinys „The Sun“ skelbė, kad V. Putinui bus atlikta vėžio gydymo operacija, o valdžią laikinai jis neva perduos kitam žmogui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)