„Šiandien savo šalyje pasiekėme liūdną rekordą: nuo COVID-19 padarinių mirė milijonas amerikiečių“, - sakė katedros dekanas Randolphas Marshallas Hollerithas. Tai yra daugiau nei bet kurioje kitoje šalyje.

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, iki pirmadienio JAV virusas pražudė per 995 000 žmonių. Katedros varpai pandemijos aukoms pagerbti jau skambėjo ir anksčiau – kaip JAV peržengė kitas simbolines ribas. Pavyzdžiui, kai 2020 metų rugsėjį buvo viršytas 200 000 mirčių skaičius. Kai 2021 metų vasarį buvo perkopta pusės milijono riba, JAV prezidentas Joe Bidenas konstatavo, kad tai didesnis aukų skaičius nei „per Pirmąjį, Antrąjį pasaulinius karus ir Vietnamo karą kartu paėmus“.

Oficialiais duomenimis, mirčių nuo koronaviruso skaičius JAV yra didžiausias – šalis lenkia Braziliją, Indiją ir Rusiją.

Iš viso pandemija nuo 2020 metų sausio iki 2021-ųjų gruodžio 31 dienos, naujausiu Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vertinimu, pražudė nuo 13 iki 17 mln. žmonių. Šie duomenys apima ne tik mirusius koronavirusu užsikrėtusius asmenis, bet ir žmones, sirgusius kitomis ligomis ar sužeistuosius, kurie dėl sveikatos sistemų perkrovos laiku nesulaukė medicininės pagalbos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją