Taryba pirmadienį paskelbė, kad Kyjivo prašymu surengs neeilinį posėdį, kuriame bus nagrinėjama „dėl Rusijos agresijos prastėjanti žmogaus teisių padėtis Ukrainoje“. Tačiau Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova antradienį pareiškė, kad „Rusijos delegacija savo buvimu neįteisins šio naujo politinio šou, rengiamo prisidengiant neeiline sesija“.

„Deja, mūsų argumentai ir paaiškinimai apie tikruosius šios specialios karinės operacijos tikslus ir realią padėtį vietoje visiškai ignoruojami“, – sakoma jos pranešime. „Akivaizdu, kad jie nebus išgirsti ir šį kartą“ per Vakarų „naują antirusišką priemonę“.

Rusija buvo Žmogaus teisių tarybos narė, kol JT Generalinė Asamblėja Niujorke balandžio 7 d. balsavo už tai, kad jos narystė šioje taryboje būtų sustabdyta ir ji būtų nušalinta nuo svarstymų apie žmogaus teisių padėtį kitose šalyse. Tada Rusija iškarto pasitraukė iš tarybos.

Per skubiai surengtus debatus dėl Ukrainos kovo 4 d. taryba balsavo už tai, kad būtų sudaryta tyrimo komisija – aukščiausio įmanomo lygio tyrimas – dėl įtariamų Rusijos pažeidimų vykdant, kaip ji tai vadina, „specialią karinę operaciją“, ​​kaimyninėje Ukrainoje pradėtą vasario 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)