Tarp sulaikytųjų buvo keli Ukrainos piliečiai, tarp jų "5 kanalo" žurnalistė Ana Horoženko, kuri buvo sulaikyta kai kalbėjo tiesioginiame reportaže iš Minsko. Ukrainos piliečiai netrukus buvo paleisti, kiti sulaikytieji yra viename Minsko rajono milicijos skyriuje.

Žmonės buvo sulaikyti pasibaigus susitikimui su opozicijos kandidatu, kuris vyko viename atokių Minsko rajonų ir kuriame dalyvavo maždaug tūkstantinis žmonių.

Praėjusią savaitę už dalyvavimą be valdžios leidimo surengtuose susitikimuose su opozicijos kandidatu buvos sulaikyti daugiau kaip dešimt žmonių, tarp jų opozicinės Jungtinės piliečių partijos lyderis Anatolijus Lebedka ir Baltarusijos liaudies fronto lyderis Vincukas Večiorka.

Susivienijusios Baltarusijos opozicijos kandidatas A.Milinkevičius yra pagrindinis dabartinio valstybės vadovo Aleksandro Lukašenkos, kuris vadovauja šaliai dvylika metų ir balotiruojasi trečiajai kadencijai, varžovas.

Be A.Milinkevičiua ir A.Lukašenkos, sekmadienį įvyksiančiuose rinkimuose dalyvaus dar vienas opozicionierius, buvęs Baltarusijos valstybinio universiteto rektorius Aleksandras Kozulinas, ir valdžiai lojalus parlamento deputatas Sergejus Gaidukevičius.