Draudimas taikomas Georgijaus juostelėms ir kitiems simboliams, įskaitant raides „Z"“ ir „V“, kurias Kremlius ir Rusijos kariuomenė naudojo per karinę invaziją į Ukrainą, rašo BBC Russia.

Sprendimas priimtas dėl temos jautrumo ir siekiant išvengti provokacijų, pranešė Vokietijos valdžios institucijos.

„Atminimo aktas, taip pat pagarba memorialams ir paminklams turi būti išsaugota dabartinio Rusijos agresyvaus karo Ukrainoje fone.... karas neturi sukelti konfliktų ar ginčų Berlyne, peržengiančių demokratinio diskurso ribas“, - sakoma Berlyno policijos penktadienio pareiškime.

Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnikas pavadino tokį Berlyno sprendimą „didžiuliu skandalu“ ir „politine katastrofa“ bei pareikalavo jį atšaukti.

„Esame sukrėsti, kad Berlyno policija gegužės 8 ir 9 d. uždraudė su Ukraina susijusias vėliavas. Tai spjūvis Ukrainai ir spjūvis Ukrainos žmonėms į veidą“, - sakė Ukrainos diplomatas.

Šiomis dienomis Berlyne suplanuota apie 50 įvairių atminimo akcijų.

Pasak ukrainiečių leidinio „Europos tiesa“, apie 20 tūkst. ukrainiečių taikioje akcijoje Berlyne planavo pagerbti Antrajame pasauliniame kare žuvusių karių atminimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją