„NATO Žiaurumo kronika“ atidarytas Maskvos šiuolaikinės Rusijos istorijos muziejuje, kuriame eksponuojamos parodos, skirtos NATO istorijai, įskaitant 1945 m. Jungtinių Valstijų įvykdytą Hirosimos ir Nagasakio atominį bombardavimą, nors Vakarų karinis aljansas buvo įkurtas tik 1949 m.

Joje taip pat išvardyti bloko įvykdyti Jugoslavijos bombardavimai 1999 m., JAV vadovaujami karai Irake ir Afganistane, taip pat Ukrainos ir NATO bendradarbiavimas, neva „privedęs“ prie dabartinio konflikto, praneša naujienų agentūra.

Propagandinė paroda prieš NATO Maskvoje

„Kiekvieną kartą sunku kalbėti apie nusikaltimus, kuriuos įvykdė NATO pajėgos“, - AFP žurnalistui sakė 46 metų muziejaus gidas Jaroslavas Polestrovas.

Pranešama, kad likus kelioms dienoms iki kasmetinio Maskvos karinio parado, skirto sovietų pergalei Antrajame pasauliniame kare gegužės 9 d. paminėti, paroda buvo gausiai lankoma.

Ant sienų išklijuotos prieš NATO nukreiptų demonstracijų Europoje nuotraukos ir daugybė konfliktų zonose esančių vaikų, kai kurie iš jų akivaizdžiai sužeisti, nuotraukų.

Gidas Polestrovas mokiniams parodė Ukrainos mėlynų ir geltonų vėliavų mišrainę, iškeltą šalia nacių SS šalmo ir JAV vėliavos, su žemėlapiais, iliustruojančiais, kaip toli į Rusiją gali nuskrieti NATO raketos.

Propagandinė paroda prieš NATO Maskvoje

Kalbėdamas apie 1999 m. NATO bombardavimus Jugoslavijoje, jis sakė: „JAV prezidento Bilo Klintono (Bill Clinton) ir tokių pat nusikaltėlių kaip jis (Bill Clinton) priimtam sprendimui“.

„Būtina, kad vaikai, paaugliai ir net daugelis suaugusiųjų patys pamatytų, koks supuvęs yra Vakarų pasaulis“, - žinutėje, kurią matė agentūra AFP, rašė dvi moterys, pasirašiusios savo vardais ir pavardėmis.

Kiti lankytojai smerkė tokį Maskvos pasakojimą. „Ši paroda yra sovietinio stiliaus propagandinis šlamštas“, - rašoma viename įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)