Pokalbiuose daugiausia dėmesio bus skiriama naujausiems Rusijos invazijos į Ukrainą įvykiams, pastangoms sustiprinti šalį ir būdams pademonstruoti „nuolatinę G7 vienybę mūsų bendram atsakui, be kita ko, nustatant dideles išlaidas už Putino karą“, pirmadienį sakė Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai, kuriuos cituoja The Guardian.

G7 šalių, kurioms priklauso Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, Japonija, Kanada ir Italija, vadovai virtualų susitikimą su V. Zelenskiu surengs sekmadienio rytą JAV, pridūrė atstovas spaudai.

Kalbėdama žurnalistams lėktuve „Air Force One“, kai J. Bidenas išskrido į Ohajų, J. Psaki sakė, kad posėdžio laikas yra svarbus, nes jis vyks dieną prieš tai, kai V. Putinas dalyvaus Pergalės dienos minėjime. Pirmadienį minima Antrojo pasaulinio karo pabaiga, per šią šventę visoje Rusijoje rengiami kariniai paradai.

M. Psaki taip pat sakė, kad JAV pareigūnai svarsto galimybę įvesti daugiau sankcijų Rusijos oligarchams ir bendrovėms, taip pat imtis priemonių, kad anksčiau sankcijas taikę rusai jų neišvengtų.

„Šią savaitę kalbėsiu su G7 nariais apie tai, ką ketiname daryti arba nedaryti“, - šią savaitę žurnalistams sakė J. Bidenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)