Paaiškėjo, kad Svetličnoje nuo 2014 m. yra užimta „Luhansko liaudies respublikos“ (LNR) teroristų.

R. Kadyrovas socialiniuose tinkluose mėgsta girtis jam pavaldžių karių pasiekimais Rusijos kare prieš Ukrainą. Dažnai šios žinutės yra išskirtinai propagandinio pobūdžio, o jose pateikiama informacija prasilenkia su realybe.

Nors čečėnų karių vaidmuo tiesioginiuose mūšiuose kelia pagrįstų abejonių, prokremliškas Čečėnijos lyderis mėgsta girtis savo kariškių drąsa bei koviniais „pasiekimais“, grasina Ukrainos gynėjams.

Šįkart R. Kadyrovas, panašu, persistengė pasakodamas apie tariamą savo karių sėkmę. „Telegram“ kanale jis gyrėsi, kad jo kariai užėmė netoli Luhansko esantį Svetličnajos gyvenvietę, kurią „kontroliavo banditai“.

„Šiuo metu Svetličnajoje baigiamas „valymas“. Tai pat mūsų specialiosios paskirties daliniai užėmė pirmuosius kitos gyvenvietės – Nižneje, kvartalus. Puikus darbas, kurį mūsų kariai atliko itin kvalifikuotai“, – Telegram kanale rašė R. Kadyrovas.

Ukrainos naujienų agentūra „Unian“ informuoja, jog šis R. Kadyrovo pranešimas kelia pagrįstų abejonių tikrumu.

„Viskas būtų gerai, bet Svetličnoje jau 8 metus, nuo 2014 m., yra užimta „Luhansko liaudies respublikos“ (LNR) teroristų. Įdomu, nuo ko jie valo šitą kaimą? Nuo LNR separatistų?“, – skelbiama naujienų agentūros „Unian“ Telegram paskyroje.

Taip pat patikslinama, jog iki vietos, kur vyksta mūšiai tarp karą pradėjusios Rusijos ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuo minėtos gyvenvietės yra apie 135 kilometrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)